fbpx

Waarom meer plantaardig eten?

Als we geen dierlijke producten nodig hebben om te overleven, waarom zouden we het dan doen? In Nederland zijn tegenwoordig vele alternatieven voor dierlijke producten zoals o.a. vlees en melk. 
Dieren moeten onnodig lijden en worden onnodig vermoord. Waarom zouden we dit nog doen als tegenwoordig in ons land alles vervangbaar is zonder dat hiervoor een dier hoeft te lijden?

Te veel rood en bewerkt vlees kan tot gezondheidsproblemen zorgen, zoals hart-en vaatziekten, beroertes, diabetes en kanker. Het advies van de Gezondheidsraad is om meer plantaardig te eten. Een plantaardig dieet kan je zelfs van Diabetes type II herstellen. Alle essentiële voedingsstoffen van vlees kunnen we ook via plantaardig eten binnenkrijgen.

De veehouderij veroorzaakt wereldwijd 14,5 procent van alle broeikasgassen die vrijkomen door menselijk handelen. Jaarlijks stoot één koe net zo veel broeikasgassen uit als één auto die ruim anderhalf keer de aarde rondrijdt. Voor elke kilo vlees is ontzettend veel water en voer nodig. Voor de productie van dit voer wordt vaak tropisch oerwoud gekapt, met het verdwijnen van biodiversiteit als gevolg.

De bio-industrie is de nummer 1 oorzaak achter de opwarming van de aarde en dierlijke producten zijn grotendeels verantwoordelijk voor de belangrijkste ziekten waar mensen in de Westerse wereld aan overlijden. Denk daarbij aan hart en vaatziekten en verschillende vormen van kanker. Om het maar niet te hebben over het vreselijke leed wat we die dieren aan doen die helemaal niets misdaan hebben behalve geboren te worden. Kalfjes die meteen bij hun moeder weggehaald worden en  naar de slacht gaan of ook als melkkoe misbruikt worden. Kuikens die  worden vergast omdat we ze niet nodig hebben. Varkens die angstig in de vreselijke hitte, dagenlang in een hete vrachtwagen moeten doorbrengen om vervolgens afgeslacht te worden zodat jij 5 minuten van je speklap kan genieten.  Denk eens na waar je voedsel vandaan komt en dat het ook levende wezens zijn met gevoel net als wij. Ze hebben ook recht op een goed bestaan net als wij op deze aarde.

Love animals, don't eat them.

Ik strijd voor verandering in onze voeding en leefstijl met meer plantaardig voeding, zodat we de wereld hierdoor een klein beetje beter kunnen maken. Verander de wereld en begin bij jezelf.
JIJ kan de keuze maken om wel of geen vlees te eten. Kies bewust en met een hart. Geef om de dieren. Ze zijn het ook waard om te leven. We zouden meer met de dieren samen moeten leven  in plaats van dieren zien als producten. Als steeds meer mensen dit gaan doen, besparen we een heel veel dierenleed op deze aarde.
Je hebt het zelf in de hand. Je leven, je voeding, je gezondheid. Waar kies jij voor?

Translate»

Bedankt voor je aanvraag! Ik zal z.s.m. contact met je opnemen.

vanity list

Aanmeldformulier

 
 

Meld je nu aan en ervaar wat een coach voor jou kan beteken.

Nadat ik de gegevens heb ontvangen neem ik binnen enkele dagen contact  op.

Voer je gegevens a.u.b. zo volledig mogelijk in.